Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Îndemnul IPS Ioachim: Femeia creștină să nu-şi uite niciodată vocația

„Urmând exemplul mironosițelor, femeia creștină de astăzi este chemată să intervină, cu entuziasmul bucuriei ei, pentru a salva credința fiilor acestui neam atunci când ea slăbește, să ne arate că iubirea pentru Dumnezeu poate înlătura orice obstacol și vindeca orice deznădejde, că nimic nu ne poate despărți de iubirea lui Hristos”, a spus duminică Arhiepiscopul Ioachim.

În mesajul său adresat femeii creştine, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a mai îndemnat:

„Să nu uite niciodată că vocația ei este de a da viață, de a fi mamă și soție, de a aduce lumină și speranță în familie, de a cultiva iubirea, gingășia, frumusețea și castitatea, în timpuri de pace sau de prigoană, dincolo de ideologii sau de concepții, în vremuri de normalitate sau de epidemie”.

DOCUMENT intern al Guvernului SUA: Pandemia de coronavirus va BUBUI în următoarele zile

„Ea trebuie să rămână aceeași așa cum a fost dintotdeauna: simbol al dedicării și maternității, icoană a vieții în pridvorul Împărăției lui Dumnezeu”.

Arhiepiscopul şi-a îndreptat gândurile şi către femeile creştine care şi-au oferit sprijinul semenilor afectaţi de epidemie.

„Adresez cuvânt de felicitare și de aleasă prețuire, urări de sănătate și bucurii sfinte în mod deosebit femeii creștine care, în timp de epidemie, în mănăstire sau în familie, cu timp și fără timp, și-a împlinit vocația slujirii aproapelui aflat în suferință, îngrijind rănile bolnavilor în spitale, oferind siguranță prin confecționarea de echipamente pentru protecție sanitară, pregătind o masă caldă celui aflat în lipsă, asigurând educație și îngrijire copiilor aflați în izolare, îngenunchind și înălțând rugăciuni către Dumnezeu pentru pacea, bucuria și renașterea fiilor acestui veac”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.