Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India a testat cu succes racheta balistică nucleară: 'Reafirmă politica Indiei de a avea o capacitate de descurajare minimă credibilă'

Russian Defence Ministry
lovitura racheta nucleara

India a testat cu succes, luni, o rachetă balistică cu rază lungă de acțiune și capacitate nucleară, a declarat Ministerul Apărării. Ministerul Apărării din India afirmă că "testul reușit reafirmă politica Indiei de a avea o capacitate minimă credibilă de descurajare", informează agenția turcă Anadolu.

"O lansare de antrenament reușită a unei rachete balistice cu rază intermediară de acțiune, Agni-4, a fost efectuată în jurul orei 19.30, la 06 iunie 2022, de pe insula APJ Abdul Kalam, Odisha (estul Indiei)", a declarat ministerul într-un comunicat. "Testul de succes a făcut parte din lansările de rutină de antrenament pentru utilizatori efectuate sub egida Comandamentului Forțelor Strategice", a adăugat acesta. "Lansarea a validat toți parametrii operaționali, precum și fiabilitatea sistemului". Testul "reafirmă politica Indiei de a avea o capacitate de "descurajare minimă credibilă", a mai spus ministerul.

Agni-IV este o rachetă balistică sol-sol cu capacitate nucleară, cu rază lungă de acțiune, cu o rază de acțiune de 4.000 de kilometri (2.500 de mile).

La sfârșitul lunii aprilie, India a testat cu succes o versiune anti-navă a rachetei de croazieră supersonice BrahMos. În aceeași lună, forțele aeriene indiene au testat racheta BrahMos de pe un avion de vânătoare Sukhoi pe coasta de est.

În martie, India a testat cu succes precizia unei rachete de croazieră supersonice BrahMos cu rază de acțiune extinsă, lansată de pe Chennai, un distrugător de rachete ghidate stealth al Marinei indiene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.