Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India, afectată de inundații după Ciclonul Nivar

indiaexpress.com
inundații, India

Ciclonul Nivar s-a abătut joi dimineaţă asupra coastei de sud-est a Indiei, însoţit de rafale de vânt puternice şi ploi torenţiale, a anunţat Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD), relatează dpa şi AFP, potrivit AGERPRES.

Nivar, clasificată ca o furtună ciclonică severă, a atins uscatul pe coasta teritoriului federal Puducherry cu viteze ale vântului

cuprinse între 125 şi 130 de kilometri pe oră, conform IMD.

Furtuna a doborât copaci şi stâlpi de electricitate, iar ploile torenţiale au provocat inundaţii.

Mii de angajaţi ai serviciilor de intervenţie au fost trimişi înainte de sosirea ciclonului în zone din statele Tamil Nadu şi Andhra Pradesh, precum şi pe teritoriul Puducherry. Autorităţile locale au suspendat preventiv furnizarea de energie electrică pentru a limita pagubele la reţeaua de electricitate.

O femeie a murit în Tamil Nadu în momentul în care un zid s-a prăbuşit în urma ploilor abundente, a informat presa locală.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Furtuna a slăbit apoi în intensitate, viteza vânturilor ajungând la 100 de km/oră, în timp ce se îndrepta către nord şi nord-vest, în statul învecinat Tamil Nadu, lăsând în urma sa numeroase pagube.

Case cu acoperişuri de paie au fost distruse, la fel şi linii de electricitate în unele zone. Circulaţia feroviară şi rutieră a fost perturbată în urma ploilor abundente şi a copacilor căzuţi, a informat canalul de ştiri NDTV.

Mai multe zone din capitala statului Tamil Nadu, Chennai, au fost inundate şi Departamentul pentru Meteorologie a declarat că în regiune vor continua să cadă precipitaţii în cursul zilei de joi.

Zeci de mii de persoane au fost evacuate din zone vulnerabile de-a lungul coastelor Puducherry şi Tamil Nadu şi duse în adăposturi înainte ca ciclonul să lovească uscatul.

De asemenea, Departamentul pentru Meteorologie a avertizat în legătură cu marea agitată şi le-a cerut pescarilor să nu iasă în larg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.