Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India are un nou medicament pentru tratamentul anti-COVID19

smartradio.ro
india

India a început luni distribuţia unui nou medicament pentru tratarea simptomelor COVID-19, care se pare că reduce dependenţa pacienţilor de oxigen şi grăbeşte însănătoşirea lor, relatează dpa.

Medicamentul "2-deoxy-D-glucose" (2-DG) a fost dezvoltat de un laborator al Organizaţiei de Cercetare şi Dezvoltare în domeniul Apărării din India (DRDO) şi de Compania farmaceutică Dr Reddy's Laboratories, cu sediul în Hyderabad.

Primul lot de medicamente a fost lansat de ministrul Apărării din India, Rajnath Singh, şi de ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan, în capitala New Delhi şi va fi utilizat în spitale din oraş, scrie Agerpres.ro.

Unii experţi au pus totuşi la îndoială eficacitatea noului medicament spunând că nu au fost publicate suficiente dovezi din etapa a doua şi a treia a studiilor clinice.

O variantă a 2-DG a fost utilizată pe bază experimentală pentru tratarea anumitor tulpini de cancer, însă nu a fost încă aprobată în acest scop, a declarat expertul în biologie moleculară Rakesh Mishra.

Mishra, care a fost implicat în dezvoltarea noului medicament, a afirmat că acesta a blocat capacitatea virusului de a se multiplica în anumite celule şi un procent semnificativ de pacienţi din cadrul studiilor nu au mai avut nevoie de aport de oxigen după ce au primit două doze din noul medicament.

Distribuţia medicamentului survine după săptămâni de lipsă de oxigen în spitale, tot mai solicitat în timpul celui de-al doilea val de COVID-19 în India, extrem de virulent. Zeci de decese au fost raportate în oraşe din toată ţara, între care New Delhi, Bangalore şi Goa, capitala Panaji, în condiţiile în care rezervele de oxigen s-au epuizat în spitale, iar pacienţii îngrijiţi la domiciliu au fost nevoiţi să plătească dublul sau chiar triplul preţului pentru concentratoarele de oxigen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.