Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India: Cel puţin 9 militari au fost ucişi în atacul asupra unei baze militare din Kashmir

Cel puţin nouă militari au fost ucişi într-un atac comis duminică de către presupuşi rebeli separatişti asupra unei baze militare din Kashmirul indian, situată în apropiere de frontiera cu Pakistanul, acesta fiind cel mai grav atac din regiunea din nordul Indiei din 2014, potrivit poliţiei şi unor surse ale armatei, relatează AFP şi Reuters. 

Atacatorii au pătruns în baza militară indiană situată la Uri (circa 100 km de Srinagar), unde sunt desfăşuraţi sute de militari, şi au deschis focul. 

''Un număr nedeterminat de militanţi au intrat în cartierul general al brigăzii din Uri înainte de ivirea zorilor şi au început să tragă'', a declarat un responsabil din cadrul poliţiei. 

Surse ale armatei indiene au estimat că un comando format din aproximativ şase militanţi a pătruns în cartierul general al bazei din Uri, aflată în apropiere de Linia de control dintre India şi Pakistan. 

Regiunea Kashmir, disputată între New Delhi şi Islamabad din 1947, este teatrul unor violenţe începând din anii 1990. Diferite grupări separatiste luptă împotriva armatei indiene, care a desfăşurat în regiune circa 500.000 de soldaţi, pentru a obţine independenţa teritoriului sau pentru a se uni cu Pakistanul.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.