Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India dă semne că ar putea relaxa restricțiile privind investițiile din China

blacknews.ro
china india china

India ar putea atenua controlul sporit asupra investițiilor chineze dacă situația de la granița dintre cele două țări rămâne pașnică, a declarat un oficial indian de rang înalt. Este primul semn că restricțiile vechi de patru ani ar putea fi ridicate.

Tensiunile de la graniță dintre cele două țări s-au atenuat, ceea ce ar putea duce la îmbunătățirea legăturilor în materie de investiții, a declarat Rajesh Kumar Singh, înalt funcționar în domeniul politicii industriale, la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos, Elveția.

În 2020, India a înăsprit controlul asupra investițiilor din partea companiilor cu sediul în țările cu care se învecinează, adăugând un nivel de verificare și de autorizații de securitate. Măsura a fost considerată drept represalii pentru o ciocnire între trupele chineze și indiene la frontiera lor disputată de 3.800 de kilometri din Himalaya, care a ucis cel puțin 20 de soldați indieni și patru chinezi.

Restricțiile au perturbat investiții de miliarde de dolari între cele mai populate două țări din lume

Normele de investiții "s-ar putea schimba odată ce relația noastră cu această țară se va stabiliza, deoarece cred că problemele de frontieră pe care le-am avut au trecut", a declarat Singh.

"De asemenea, pe partea de investiții, dacă lucrurile merg bine, sunt sigur că putem relua afacerile normale", a mai spus el, fără să ofere însă un termen pentru o posibilă relaxare a măsurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.