Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India, decizie radicală de teama COVID-19: Faimosul Taj Mahal, închis pe termen nelimitat

Wikipedia
taj mahal

India a amânat pe termen nedefinit redeschiderea Taj Mahal, din cauza riscului de răspândire a noului coronavirus în oraşul nordic Agra, de la vizitatorii dornici să vadă monumentul dragostei care datează din secolul 17, relatează Reuters, conform news.ro.

Autorităţile locale au emis duminică seara un ordin de extindere a măsurilor de inchidere  monumentelor din zona Agra. Ordinul guvernului nu specifică durata măsurilor restrictive, care au fost introduse în luna martie.

”În interesul publicului, s-a decis că deschiderea monumentelor din Agra nu este recomandabilă acum”, au anunţat autorităţile districtuale.

Fata procurorului șef al DNA, situație HALUCINANTĂ la Bacalaureat: ce notă a luat după contestații

Agra, unul dintre primele focare de coronavirus din India, este cel mai afectat oraş din Uttar Pradesh, cel mai populat stat din ţară.

Nu este clar dacă guvernul federal va renunţa la planul de redeschidere a altor monumente din ţară, cum ar fi Red Fort, din New Delhi.

Numărul infecţiilor cu coronavirus din India creşte în cel mai rapid ritm din ultimele trei luni.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat o creştere zilnică record, de 24.850 de cazuri noi, şi peste 600 de decese. Numărul total al cazurilor a urcat la 673.165, nivel apropiat de cel din Rusia, care este a treia cea mai afectată ţară din lume.

Guvernul a început să ridice însă restricţiile din ţara cu 1,3 miliarde de locuitori. În timp ce zborurile internaţionale sunt încă suspendate, au fost deblocate cursele interne, iar guvernul  speră că vizitatorii vor începe să vină în unele dintre cele mai populare destinaţii. Regiunile cele mai afectate sunt în continuare supuse unor restricţii stricte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.