Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India, decizie RADICALĂ după loviturile aeriene pakistaneze: Mai multe aeroporturi au fost închise

india.com
air india

India a închis cel puţin patru aeroporturi în partea de nord a ţării, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut miercuri o frontieră disputată în partea indiană a Kashmirului, conform agerpres.ro

Escaladarea situaţiei de către Islamabad vine după o lovitură aeriană indiană care a vizat o tabără a militanţilor în interiorul Pakistanului cu o zi în urmă. 

India a închis aeroporturile de la Pathankot, Leh, Srinagar şi Jammu, a declarat oficialul. Aeroporturile din Chandigarh şi Amritsar au fost de asemenea închise, potrivit unei surse aeroportuare.

Probleme la metrou - Circulația este paralizată din cauza unor defecțiuni tehnice! Ce magistrale sunt vizate


Aeroportul principal din Srinagar, capitala de vară a statului Jammu şi Kashmir, a fost închis timp de trei ore, a anunţat poliţia oraşului. 

La rândul său, Pakistanul a confirmat miercuri că a întreprins lovituri aeriene în Kashmirul indian şi a doborât două avioane de luptă indiene în spaţiul aerian pakistanez, pe fondul conflictului ce continuă să se amplifice între cele două puteri nucleare vecine. 

Marţi, India a efectuat o "lovitură preventivă" împotriva principalei tabere de antrenament de pe teritoriul pakistanez a grupării islamiste responsabile de un atentat sinucigaş soldat cu aproape 40 de paramilitari indieni în Kashmirul indian, aminteşte France Presse. 

Potrivit autorităţilor indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigaşe în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.