Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India folosește drone pentru a livra dozele de vaccin anti-COVID-19

gds.ro
drona

Câteva doze de vaccinuri anti-COVID-19 au fost livrate luni cu ajutorul unei drone în statul Manipur din nord-estul Indiei, a declarat ministrul Sănătăţii din această ţară, Mansukh Mandaviya, informează agenţia Xinhua.

Dozele de vaccin au fost livrate de drona fabricată în India la o distanţă aeriană de 15 kilometri într-un interval de aproximativ 15 minute. Distanţa rutieră dintre cele două zone este de peste 26 de kilometri.

Ministrul a precizat că această practică va fi desfăşurată în mod regulat în viitor, adăugând că India are o mare diversitate geografică, iar dronele pot fi utilizate pentru a livra oriunde bunuri esenţiale, potrivit Agerpres.ro.

''Putem folosi drone la furnizarea de medicamente salvatoare importante (şi) la colectarea probelor de sânge. Această tehnologie poate fi utilizată şi în situaţii critice. Această tehnologie s-ar putea dovedi revoluţionară în contextul provocărilor asociate furnizării îngrijirii medicale, în special a consumabilelor sanitare din zonele dificile'', a precizat oficialul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.