Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India întoarce spatele Rusiei după masacrul de la Bucea

BBC
Bucha crime masacru Ucraina

India a condamnat „fără echivoc" uciderea în masă a civililor din Bucea și a susținut organizarea unei anchete independente asupra situației, potrivit Mediafax.

Analiștii politici susțin că solicitarea arată o ușoară schimbare de poziție din partea Indiei, care a fost presată de Occident să condamne invazia Rusiei, dar a refuzat.

„Rapoartele recente privind uciderea civililor din Bucea sunt profund îngrijorătoare. Condamnăm fără echivoc aceste omoruri și susținem apelul pentru o anchetă independentă", a declarat TS Tirumurti, reprezentantul permanent al Indiei la ONU, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate.

Până în prezent, India s-a abținut de la votarea rezoluțiilor Adunării Generale ONU care condamnă invazia rusă și a încercat să echilibreze legăturile sale cu Moscova, solicitând în același timp încetarea violențelor.

Chiar înainte ca Tirumurti să-și țină discursul, secretarul de stat american Antony Blinken a vorbit la telefon cu ministrul indian de externe S. Jaishankar.

De asemenea, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a cerut anterior Indiei „să se gândească la poziția pe care dorește să o aibă atunci când cărțile de istorie vor fi scrise".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.