Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India, lovită de un val de căldură: 47 de grade Celsius la New Delhi, 50 de grade Celsius în nord-estul ţării

www.radiovacanta.ro
caniculă, termometru, soare, căldură

Temperaturile au atins marţi pragul de 50 de grade Celsius în India, în timpul unui val de căldură care s-a abătut asupra unor regiuni întinse din nordul, vestul şi centrul ţării, informează DPA.

Specialiştii de la Departamentul de Meteorologie din India (IMD) au confirmat existenţa "unui val de căldură şi a unor condiţii severe de căldură" în statele nordice Uttar Pradesh şi Rajasthan, în statul vestic Maharashtra, în statul central Madhya Pradesh, dar şi în cele estice Bihar şi Jharkhand, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mihai Tudose a răbufnit: ‘România izolată. Cum își bate joc Guvernul de turism și de țările prietene’ .

Capitala ţării, New Delhi, a înregistrat marţi cea mai călduroasă zi din acest an, valoarea temperaturii urcând până la 47,6 grade Celsius în zona aeroportului Palam, potrivit IMD.

Cea mai ridicată temperatură din ţară a fost însă înregistrată în localitatea Churu din statul Rajasthan, unde meteorologii au înregistrat valoarea de 50 de grade Celsius.

Agenţia privată de prognoze meteorologice Skymet afirmă că 47,6 grade Celsius a fost cea mai ridicată valoare înregistrată pentru o zi din luna mai la New Delhi după anul 2009. Recordul absolut de căldură pentru o zi de mai în capitala indiană este de 48,4 grade Celsius şi a fost stabilit în mai 1998.

Citește și: Kaufland face noi precizări de ultimă oră: Incidentul la care faceți referirea fost regizat, cu scopul de a crea senzațional

Meteorologii se aşteaptă ca acest val de căldură să continue pentru încă două-trei zile, până când o serie de furtuni vor determina cel mai probabil o scădere a temperaturilor vineri sau sâmbătă, potrivit IMD.

Valul de căldură s-a produs într-o perioadă în care India este afectată de pandemia de coronavirus dar şi de cea mai gravă invazie de lăcuste din ultimele două decenii, raportează Hindustan Times.

Culturile agricole din cel puţin cinci state indiene se confruntă cu o ameninţare majoră, după ce stoluri uriaşe de lăcuste au fost văzute în acele regiuni.

Citește și: Minerii se revoltă în Valea Jiului! Care sunt nemulțumirile lor și ce măsuri vor lua

Sezonul de vară din India, care începe în aprilie şi se încheie în iulie, face multe victime în rândul populaţiei locale, mai ales din cauza afecţiunilor cauzate de valurile de căldură şi de infecţiile gastrointestinale. Potrivit experţilor, valorile medii ale temperaturilor de vară au crescut în fiecare an în India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.