Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India - Poluare 'extrem de severă' în New Delhi

PRI.org
poluare china

Poluarea din capitala Indiei a fost catalogată drept "extrem de severă" pentru prima dată din luna februarie, pe fondul temerilor că o calitate scăzută a calităţii aerului pentru o perioadă îndelungată ar putea afecta pacienţii care se recuperează după infectarea cu noul coronavirus, informează DPA potrivit Agerpres.

Arderea miriştilor de către fermierii din zona Delhi, alături de factori climatici precum lipsa vântului au dus la creşterea poluării aerului, a declarat VK Shukla, un oficial al Comitetului pentru Controlul Poluării din Delhi.

Nivelurile particulelor în suspensie mai mici de 2,5 micrometri (PM2,5) erau de până la de 12 ori peste limita considerată sigură de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii la mai multe staţii de monitorizare din sudul şi vestul capitalei şi din suburbii.

Arderea reziduurilor de recoltă în lunile octombrie şi noiembrie în fiecare an în zona Delhi-ului, alături de emisiile vehiculelor, arderea gunoiului şi poluanţii de pe şantierele de construcţie duc în mod obişnuit la scăderea calităţii aerului.

Delhi este, de asemenea, printre oraşele cele mai afectate de pandemia de coronavirus din India, raportând până acum 284.844 de cazuri de contagiere şi 5.809 de decese.

Medicii susţin că nivelurile ridicate ale poluării aerului îi pot afecta pe cei care se refac în urma problemelor respiratorii asociate COVID-19.

"Am constatat o creştere a numărului pacienţilor vindecaţi recent de COVID-19 care au venit acuzând dificultăţi de respiraţie şi altele probleme respiratorii", a declarat pneumologul Arvind Gera.

"Coronavirusul afectează adesea plămânii în special la persoanele cu afecţiuni pre-existente cum ar fi astmul sau BPOC (bronhopneumopatia obstructivă cronică)", a adăugat el.

Mai multe spitale private din Delhi au raportat o creştere a cazurilor de pacienţi cu probleme respiratorii în secţiile lor ambulatorii, a relatat Times of India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.