Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India prelungeşte măsurile de izolare până la sfârşitul lunii mai

india

India a anunţat duminică prelungirea aplicării măsurilor de izolare impuse ca urmare a epidemiei noului coronavirus până la sfârşitul lunii mai, dar cu posibile relaxări destinate facilitării activităţilor economice, informează AFP preluat de agerpres.

Într-un comunicat de presă, ministerul de interne indian precizează că "măsurile de izolare pentru stoparea răspândirii COVID-19 rămân în vigoare până cel puţin pe 31 mai". Autoritatea naţională de gestionare a situaţiilor de urgenţă a adăugat că restricţiile vor fi modificate "dacă este necesar, pentru a facilita activităţile economice".

Măsurile de izolare ce afectează 1.3 miliarde de oameni au fost introduse la sfârşitul lunii martie şi au avut consecinţe dramatice pentru populaţia care trăieşte în sărăcie şi în condiţii precare, milioane de indieni pierzându-şi locurile de muncă.

Şcolile, lăcaşurile de cult, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile sportive vor rămâne închise. Interzicerea adunărilor religioase şi a evenimentelor sportive a fost de asemenea extinsă. Călătoriile cu metroul, zborurile interne şi internaţionale continuă să fie suspendate. Interdicţia de circulaţie între orele 19:00 şi 7:00 rămâne şi ea în vigoare. Restaurantele au voie doar să livreze mâncarea. Stadioanele şi arenele sportive pot fi folosite pentru întâlniri, dar fără public.

Duminică s-a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi: 4.987 de cazuri.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor a trecut de 90.000, iar cel al deceselor a ajuns la 2.872. Experţii din domeniul sănătăţii estimează că India va atinge vârful epidemiei în lunile iunie sau iulie.

Prăbuşirea economiei a provocat o criză a lucrătorilor migranţi, după ce multe companii s-au închis odată cu introducerea măsurilor de izolare. Şomeri şi flămânzi, mulţi migranţi au părăsit oraşele, unii fiind nevoiţi să meargă pe jos sute de kilometri. Zeci de indieni au murit în accidente sau din cauza epuizării, în timp ce alţii, blocaţi încă în oraşe, s-au confruntat cu poliţia în timpul protestelor în care au cerut să se poată întoarce în satele de unde provin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.