Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India și Rusia lovesc puternic interesele Uniunii Europene: cele două țări renunță la referința europeană în privința petrolului (surse Reuters)

Prensa Latina
india rusia

Rosneft rusesc și Indian Oil Corp au decis să renunțe la referința europeană Brent și să treacă la Dubaiul asiatic în ceea ce privește prețurile în tranzacțiile pentru furnizarea de petrol rusesc, scrie Reuters în exclusivitate, citând surse apropiate de chestiune.

Potrivit Reuters, Rosneft va dubla livrările de petrol către India, ca parte a unui nou acord, care a fost anunțat pe 29 martie. Compania va vinde până la 1,5 milioane de tone de petrol (11 milioane de barili) în fiecare lună în noul an fiscal (început la 1 aprilie). Rosneft și Indian Oil Corp au refuzat să comenteze pentru Reuters informațiile din sursele lor.

Valorile de referință Brent și Dubai au prețuri în dolari. Comercianții europeni și companiile petroliere folosesc Brent în vânzările de petrol, Asia - Dubai. Reuters notează că tranziția spre Dubai continuă tendința de redistribuire a vânzărilor transportatorilor energetici ruși în Asia, după introducerea sancțiunilor împotriva acestora în Occident.

Context

Rosneft și Indian Oil Corp au semnat pe 29 martie un acord pentru creșterea ofertei de petrol rusesc către India. Cifrele exacte nu au fost dezvăluite. Pe 28 martie, vicepremierul Alexander Novak a declarat că aprovizionarea cu petrol rusesc a Indiei până la sfârșitul anului 2022 a crescut de 22 de ori. Petrolul rusesc reprezintă aproximativ o treime din totalul importurilor de petrol ale Indiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.