Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se confruntă cu un nou record de decese: 1.761 în ultimele 24 de ore

economica.net
Steag India

India a înregistrat marţi un nou record de decese asociate COVID-19 - 1.761 în ultimele 24 de ore - în timp ce numărul de noi contagieri, deşi în scădere uşoară, a fost de 259.170, relatează EFE.

Potrivit datelor Ministerului indian al Sănătăţii, numărul total al contagierilor de la declanşarea pandemiei a ajuns la 15,3 de milioane, potrivit agerpres.ro.

A doua ţară cea mai afectată din lume de noul coronavirus, după SUA (32 de milioane de cazuri), India a înregistrat o creştere spectaculoasă a infecţiilor în ultimele săptămâni în cadrul unui al doilea val al pandemiei, cu o medie de 200.000 de contagieri zilnice.

Această situaţie a determinat guvernul de la New Delhi să impună un nou lockdown până luni, 26 aprilie, de teama unui colaps al sistemului sanitar ca urmare a lipsei de paturi la terapie intensivă şi a oxigenului în spitale.

Capitala Indiei a raportat marţi 240 de decese, un record pentru această metropolă, în timp ce numărul de cazuri noi a ajuns 23.600; practic una din trei persoane a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus.

Decizia anunţată luni de a impune un lockdown în New Delhi timp de o săptămână a făcut ca mii de lucrători migranţi să ia cu asalt staţiile de tren şi de autobuz, de teamă că vor rămâne blocaţi fără bani în capitală.

Alte state indiene, precum Maharashtra sau Rajasthan, au impus în ultimele săptămâni restricţii similare, în timp ce Marea Britanie a inclus India pe "lista roşie" a ţărilor cu risc, iar SUA au descurajat călătoriile în acest stat asiatic.

India a anunţat luni că va extinde campania de vaccinare la persoanele de peste 18 ani începând din 1 mai şi va liberaliza preţurile la vaccinuri, sporind producţia şi disponibilitatea acestora.

India a administrat 127 de milioane de doze de la debutul campaniei de vaccinare în luna ianuarie, dintre care 3,2 milioane în ultimele 24 de ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.