Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se pregătește pentru redeschiderea şcolilor

ndtv.com
New Delhi india poluare ceata strada masini

Cursurile în şcolile şi colegiile din capitala Indiei, care fuseseră suspendate din cauza nivelului ridicat de poluare atmosferică, au fost reluate, deşi calitatea aerului rămâne deficitară, au anunţat autorităţile, relatează DPA luni.

Măsura interzicerii activităţilor pe şantiere va fi menţinută până la noi dispoziţii, iar circulaţia maşinilor de marfă a fost interzisă în oraş până la data de 7 decembrie, a declarat ministrul Mediului din Delhi, Gopal Rai.

Şcolile care au făcut trecerea la cursurile online începând de la 15 noiembrie au reluat desfăşurarea orelor cu prezenţă fizică. Însă, părinţii şi-au exprimat îngrijorarea că elevii sunt astfel expuşi la aerul poluat.

Indicele de calitate a aerului din Delhi a oscilat între "foarte slab" şi "sever" sau "periculos" de la începutul lunii noiembrie, însă autorităţile au declarat că situaţia s-ar putea îmbunătăţi în a doua parte a zile ide luni, dacă vântul dispersează poluanţii.

Nivelul cantităţilor de particule fine (PM2,5) din oraş a atins pragul de 380, de cinci ori peste limita considerată sigură de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Au fost redeschise de asemenea birourile guvernamentale, după ce în ultimele două săptămâni angajaţii au lucrat de acasă, potrivit Agerpres.ro.

În luna noiembrie, Curtea Supremă din India a dispus autorităţilor să închidă birourile din capitală şi din oraşele învecinate, permiţând celor câteva milioane de angajaţi să lucreze de acasă, la scurt timp după ce autorităţile locale au luat măsuri de urgenţă, dispunând închiderea şcolilor şi suspendarea activităţilor în construcţii. Instanţa a solicitat, de asemenea, măsuri urgente pentru a limitarea acţiunilor de incendiere a miriştilor în statele vecine, obicei practicat de sute de mii de fermieri pentru curăţarea câmpurilor în vederea unui nou sezon de semănat. De asemenea, Curtea Supremă a dispus adoptarea unor măsuri pentru suspendarea circulaţiei autovehiculelor neesenţiale, reducerea poluării industriale şi limitarea prafului.

Delhi, cu 25 de milioane de locuitori, a fost clasat în ultimii ani printre cele mai poluate oraşe din lume.

Arderea sezonieră a miriştilor de către fermieri, alături de factori climatici, precum viteza foarte redusă a vântului, se adaugă la emisiile rezultate din traficul intens, activităţile industriale şi arderea gunoiului şi a combustibilului pentru încălzit, contribuind în fiecare an la creşterea nivelului de poluare în oraş în lunile octombrie şi noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.