Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India se teme că va fi atacată de China, după ce Beijingul a trimis trupe la granița comună

The Economist
china india

Poziţionarea trupelor chineze în zone disputate ale frontierei cu India, în Himalaya, şi refuzul de reducere a efectivelor militare constituie o problemă semnificativă în relaţiile bilaterale, afirmă ministrul indian de Externe, Subrahmanyam Jaishankar.

"Problema este dacă Administraţia Chinei va respecta angajamentele asumate în comun, de a nu permite acumularea semnificativă a efectivelor militare în zona frontierei", a declarat Subrahmanyam Jaishankar într-un interviu acordat agenţiei Bloomberg.

Declaraţiile intervin după confruntările militare produse în urmă cu câteva luni într-o zonă disputată a frontierei comune. Violenţele s-au soldat cu moartea a 20 de militari indieni şi a cel puţin patru militari chinezi, scrie Mediafax.ro.

În contextul amplificării tensiunilor cu Beijingul, Guvernul Indiei a intensificat relaţiile cu organizaţia QUAD, din care mai fac parte Statele Unite, Australia şi Japonia.

Subrahmanyam Jaishankar, care a participat recent la reuniunea Grupului statelor puternic industrializate (G7), a semnalat intenţia Indiei de a contribui la construirea unor reţele internaţionale de aprovizionare sigure şi de a suplimenta propriile capacităţi de producţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.