Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India şi China vor să rezolve paşnic cea mai recentă confruntare frontalieră

www.idrw.org
China India

India şi China au căzut de acord asupra necesităţii de a soluţiona în mod paşnic cea mai recentă confruntare frontalieră, a anunţat duminică New Delhi, după o întâlnire la nivel de generali între cele două ţări, informează AFP.

Militari ai celor două ţări s-au angajat de la începutul lunii mai în mai multe confruntări tensionate de-a lungul frontierei comune, îndeosebi în Ladakh (nordul Indiei), regiune situată la mare altitudine, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Firea: ‘Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine azi în Centrul vechi din București’

India şi China au mai multe litigii teritoriale de durată, în sectoarele Ladakh (vest) şi Arunachal Pradesh (est). New Delhi şi Beijing nu se pun de acord cu privire la lungimea frontierei comune, fiecare dintre părţi având revendicări teritoriale diferite. India a anunţat oficial o lungime a frontierei comune de 3.500 de kilometri, în timp ce mass media chineze vehiculează la rândul lor cifra de 2.000 de kilometri.

"Cele două părţi sunt de acord cu privire la necesitatea de a soluţiona în mod paşnic situaţia în zonele frontaliere cu respectarea diferitelor acorduri bilaterale", a transmis într-un comunicat Ministerul Afacerilor Externe indian, adăugând că ofiţerii din cele două tabere consideră soluţionarea rapidă a situaţiei drept esenţială pentru relaţiile bilaterale între cele mai populate ţări de pe glob.

Citește și: PSD, anchetat de DNA. Care sunt motivele anchetei de amploare

"Cele două părţi vor continua schimburile militare şi diplomatice pentru a soluţiona situaţia şi a asigura pacea şi liniştea în zonele frontaliere", se mai menţionează în comunicatul MAE indian.

Delegaţiile, conduse de fiecare parte de către un general de corp de armată, s-au întâlnit sâmbătă în apropierea unuia dintre punctele de confruntare din Ladakh, denumit Chushul-Moldo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.