Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India va încerca să ajungă pe Lună, la câteva zile după eșecul Rusiei

The Telegraph
super luna

Un vehicul lansat în spațiu cu ajutorul unei rachete indiene va încerca să ajungă pe Lună miercuri, la câteva zile după ce o navă cotrolată de ruși s-a prăbușit, încercând să facă o aselenizare în aceeași zonă.

Anunțul Agenției spațiale a Indiei (ISRO) a fost transmis pe rețelele de socializare la câteva minute după ce Rusia a anunțat distrugerea navei sale, potrivit Sky News. Astfel, India ar putea să facă un pas uriaș în fața Rusiei în cursa spațială, conform mediafax.

Agenția spațială din India a anunțat că misiunea Chandrayaan-3 a ajuns într-o etapă foarte importantă. Racheta se află pe orbita lunară și va încerca să lase vehiculul pe suprafața Lunii pe 23 august

Misiunea istorică a început pe 14 iulie. Este cea de-a treia misiune a indienilor pe Lună, dar ar putea fi prima care va duce la o aselenizare în apropierea polului sudic, puțin explorat. În cazul în care misiunea va reuși, India va fi doar a patra țară care va realiza o aselenizare, după SUA, fosta URSS și China.

Vehiculul Vikram va coborî împreună cu un modul de aterizare. Dacă totul va decurge conform planului, roverul cu șase roți se va catapulta de la bordul navei apoi și se va plimba printre rocile și craterele de pe suprafața planetei, adunând date și imagini care vor fi trimise pe Pământ pentru a fi analizate.

Aparatul este conceput pentru a efectua teste privind compoziția suprafeței lunare, precum și pentru a monitoriza activitatea seismică, temperatura și nivelul radiațiilor. De asemenea, va încerca să detecteze prezența gheții în solul lunar, lucru pe care și Rusia spera să îl facă cu modulul său Luna-25.

Polul sud prezintă un interes deosebit pentru oamenii de știință, care cred că în interiorul craterelor ar putea fi apă. Dacă se va face o astfel de descoperire, apa înghețată din roci ar putea fi transformată și ar permite călătorii cu echipaj uman de lungă durată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.