Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

India va testat vaccinul Novavax pe copii

BBC
Novavax vaccin covid

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India a dat undă verde marţi producătorului de vaccinuri Serum Institute să înroleze copii cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani în studiile sale clinice pentru vaccinul anti-COVID-19 produs de compania americană Novavax, pe măsură ce ţara din sudul Asiei se pregăteşte să-şi vaccineze copiii împotriva noului coronavirus, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

India a administrat deja peste 870 de milioane de doze adulţilor în rândul populaţiei sale de aproape 1,4 miliarde de locuitori.

"După o deliberare detaliată, comitetul a recomandat înrolarea subiecţilor cu vârste cuprinse între 7 şi 11 ani conform protocolului", a declarat un grup de experţi din cadrul Organizaţiei Centrale de Control a Medicamentelor din India.

Serum Institute efectuează deja studii clinice pentru vaccinul său Covovax anti-COVID-19 pentru grupa de vârstă 12-17 ani şi a prezentat date privind siguranţa vaccinului pentru primii 100 de participanţi.

Vaccinul Novavax nu a fost încă aprobat de către autorităţile sanitare din India. La începutul acestei luni, şeful Serum Institute, Adar Poonawalla, a declarat că se aşteaptă ca Covovax să fie aprobat pentru persoanele sub 18 ani în ianuarie sau februarie anul viitor.

Până în prezent, doar vaccinul anti-COVID-19 produs de Zydus Cadila, primul ser împotriva coronavirusului pe bază de ADN din lume, a primit autorizaţie de urgenţă în India pentru utilizare la adulţii şi copiii cu vârsta de peste 12 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.