Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indicațiile chirurgiei laser în cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar a fost cauza decesului pentru unul din cinci români care au murit de cancer în 2018. În aceeași perioadă, cancerul pulmonar a fost principalul tip de cancer întâlnit în populația României (cu excepția cancerului de piele de tip non-melanom), cu 11.340 de cazuri noi, reprezentând 13,6% din totalul cazurilor de cancer (chiar 19,1% la bărbați).

Principalele tipuri de cancer pulmonar primar sunt carcinomul pulmonar cu celule mici și carcinomul pulmonar cu celule non-mici. Acestora li se adaugă cancerul pulmonar secundar – metastaze pulmonare ale unor tumori cu localizare primară în alt organ (vezica urinară, sân, colon, rinichi, prostată etc.).

Chirurgia metastazelor de la nivelul plămânului ale carcinoamelor pulmonare sau ale cancerului pulmonar secundar se poate face toracoscopic, video-asistat, sau cu toracotomie (deschiderea toracelui), pe cale clasică sau cu ajutorul laserului.

Chirurgia toracică asistată de laser folosește o rază de lumină amplificată prin emisia stimulată a radiației, și oferă posibilitatea de a exciza leziunile care apar în plămân, atunci când acestea sunt numeroase, fără pierdere semnificative de țesut pulmonar.

În cadrul Spitalul Clinic Sanador, pacienții care suferă de cancer pulmonar, pot opta, la recomandarea medicului de Chirurgie toracică, pentru intervenții realizate cu unul dintre cele mai performante lasere pentru chirurgia toracică: sistemu laser ERASER Nd:YAG (120 W). Acest laser este capabil să îndepărteze un număr mare de metastaze din plămâni, cu prezervarea parenchimului pulmonar, și reprezintă standardul de aur în chirurgia metastazelor pulmonare numeroase.

Află mai multe despre indicațiile chirurgiei laser în cancerul pulmonar și despre cum poți programa un consult de specialitate!

content-image

content-image


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.