Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indignare la Moscova: Alimente occidentale, distruse cu buldozerul

Autoritățile din Rusia au distrus cu buldozerul tone de brânză şi fructe de import şi au ars o grămadă uriaşă de şuncă, pentru a arăta în mod public că respectă embargoul impus alimentelor occidentale în urmă cu un an, relatează BBC News online. Operaţiunea a marcat astfel un an de la embargoul impus de Moscova importurilor unor produse alimentare, ca răspuns la sancţiunile adoptate de Occident împotriva sa după ce a anexat Crimeea.

Un compresor a avut nevoie de o oră să distrugă un munte de nouă tone de brânză. Alt lot urma să fie incendiat. Cutii de şuncă au fost, de asemenea, incinerate. Piersici şi roșii urmau să fie distruse cu ajutorul unor tractoare.

Distrugerea alimentelor a provocat un val de furie în rândul activiştilor împotriva sărăciei, care subliniază că ar fi putut să le fie oferite săracilor.

Lideri religioşi ruşi s-au declarat indignaţi de această operaţiune a Moscovei, potrivit rfi.ro. Unul a catalogat aceste acţiuni ca "nebuneşti, prosteşti şi josnice".

Rusia a suferit în trecutul recent valuri de foamete notorii, care au afectat milioane de oameni.

Peste 258.000 de oameni au semnat o petiţie online prin care-l îndeamnă pe preşedintele Vladimir Putin să ofere hrana din Occident.

Potrivit autorilor petiţiei, embargoul impus unor produse alimentare a condus la creşterea preţurilor şi la penurii care provoacă dificultăţi reale.Inflaţia la preţul alimentelor a atins 20%.

Fostul premier rus Mihail Kasianov a declarat că aproximativ 20 de milioane de cetăţeni ruşi trăiesc sub pragul sărăciei. Distrugerea alimentelor respective este, astfel, dovada unui "adevărat triumf al umanismuui" conducerii ruse, a denunţat el ironic.

De cealaltă parte, Uniunea Europeană (UE) oferă ajutoare exportatorilor de produse lactate, de fructe şi legume, pentru a atenua impactul embargoului rusesc.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.