Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indignare la Paris - Soldații francezi, acuzați de dezmăț în Mali

Ambasadorul statului Mali în Franţa a fost convocat joi la MAE francez după ce a afirmat că soldaţii francezi au un comportament de ''dezmăţ'' în cartierele fierbinţi ale capitalei Bamako, transmite AFP potrivit Agerpres.

''I-am transmis indignarea noastră în urma afirmaţiilor sale şocante şi fără fundament venite din partea unei ţări aliate în lupta împotriva terorismului'', a transmis MAE francez.

Ambasadorul malian în Franţa, Toumani Djimé Diallo, a criticat miercuri în faţa comisiei pentru apărare a Senatului francez ''problemele'' pe care le provoacă în ţara sa soldaţii francezi din Legiunea străină, vorbind despre ''dezmăţul'' acestora în capitala Bamako.

''Îi veţi găsi uneori în Pigalle-ul din Bamako (aluzie la cartierul roşu din Paris, n.red.), tatuaţi pe tot corpul, oferind o imagine care nu corespunde celei pe care o ştim despre armata (franceză). Este înfricoşător, intrigant'', a spus diplomatul statului african.

''Această acuzaţie este nu doar falsă, ci şi inacceptabilă'', a replicat ministrul francez al apărării, Florence Parly. ''Inacceptabilă şi indecentă în condiţiile în care Franţa s-a angajat cu hotărâre să lupte împotriva grupărilor teroriste care ameninţă populaţiile din Sahel. În fiecare zi, soldaţii francezi îşi riscă viaţa'' în Mali, a completat ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.