Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indisciplina și băutura fac ravagii în rândul soldaților ruși: regimentul 10 de tancuri al Rusiei a suferit pierderi masive - serviciile secrete britanice

historydaily.org
soldat rus bautura

O formațiune rusă creată pentru războiul din Ucraina a suferit pierderi grele din cauza lipsei de disciplină și a moralului scăzut, un regiment pierzând "o mare parte din tancurile sale", potrivit serviciilor secrete britanice, citate de The Telegraph.

Regimentul 10 de tancuri face parte din Corpul 3 de armată, prima mare formațiune rusă nouă formată pentru a sprijini invazia.

În ultimele săptămâni, Moscova și-a îndreptat atenția spre Avdiivka, în regiunea Donețk, în speranța de a încercui trupele ucrainene care o apără, după ce nu a reușit până acum să captureze Bakhmut din apropiere.

Dar Regimentul său 10 de tancuri a pierdut un număr semnificativ de tancuri pentru a obține doar câștiguri marginale. Potrivit analiștilor occidentali, se crede că Rusia a pierdut cel puțin 1.900 de tancuri de când Vladimir Putin și-a lansat invazia în Ucraina în februarie anul trecut.

Eșecurile tactice repetate au fost puse pe seama pierderilor grele suferite de forțele rusești în jurul Avdiivka, potrivit Ministerului Apărării. "Pierderile Regimentului 10 tancuri s-au datorat probabil în mare parte unor atacuri frontale defectuoase din punct de vedere tactic, similare celor din alte atacuri blindate rusești recente eșuate, cum ar fi în jurul orașului Vuhledar", a declarat marți ministerul în informarea sa zilnică de informații.

Soldații sunt adesea beți

Formațiunea ar fi fost afectată de indisciplină și de un moral scăzut. Potrivit unor surse ucrainene, soldații din Corpul 3 al Armatei nou-formate sunt adesea beți, folosesc arme învechite și au primit o pregătire slabă în Belarus.

Încercările forțelor rusești de a folosi blindate în misiuni sinucigașe pentru a captura poziții ucrainene au devenit mai frecvente în ultimele luni. Moscova a pierdut 1.900 de tancuri, dintre care 1.147 distruse și peste 500 capturate de Kiev, de la începutul războiului, potrivit Oryx, un respectat serviciu de informații cu sursă deschisă care urmărește pierderile de pe câmpul de luptă.

În total, aproape 10.000 de echipamente militare au fost pierdute de forțele rusești, inclusiv vehicule blindate și obuziere de artilerie, în cele 13 luni de la invazie, au declarat analiștii săi.

Se tem că efortul reînnoit al Rusiei de a cuceri Avdiivka ar putea crea un "al doilea Bakhmut". La începutul acestei săptămâni, principalul oficial militar al orașului, Vitaliy Barabash, a interzis jurnaliștilor și lucrătorilor umanitari să intre în oraș și a ordonat oficialilor publici să plece.

În timp ce bătălia pentru oraș continua să se desfășoare marți, Dmytro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, a cerut ca forțele ruse să părăsească "fiecare metru pătrat" din teritoriul ucrainean.

"Vreau să fiu clar - Rusia trebuie să se retragă din fiecare metru pătrat de teritoriu ucrainean. Nu ar trebui să existe nicio interpretare greșită a ceea ce implică cuvântul retragere", a declarat el marți la cel de-al doilea Summit pentru democrație condus de SUA, referindu-se la angajamentul lui  Zelenski de a recuceri Crimeea.

"Încetarea agresiunii Rusiei și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei sunt condiții esențiale pentru pace", a spus el. "Concesiile nechibzuite făcute agresorului nu ar face decât să încurajeze Rusia să își intensifice atacurile împotriva democrației, dându-i timp să își refacă capacitățile militare și să reia ofensiva armată împotriva Ucrainei."

Apărarea întregii lumi democratice

Joe Biden, președintele SUA, va da startul oficial al summitului miercuri, ca parte a efortului său de a mobiliza sprijin pentru Ucraina.

"În această luptă, apărăm întreaga lume democratică", a declarat dl Kuleba. Apelul ministrului de externe a venit în momentul în care s-a aflat că Germania plănuiește o creștere semnificativă a ajutorului său militar pentru Ucraina.

Aproximativ 12 miliarde de euro (10,5 miliarde de lire sterline) de cheltuieli suplimentare urmează să fie aprobate de comisia parlamentară pentru buget, a relatat AFP, fondurile urmând să fie destinate ajutorului militar pentru Kiev, precum și refacerii stocurilor de echipamente deja trimise în Ucraina.

Suma este mai mică decât cele 3 miliarde de euro cheltuite până acum de Berlin pentru ajutorul militar acordat Kievului. Se pare că armata germană va putea începe să cheltuiască banii în acest an, urmând să fie alocate și alte fonduri pentru anii următori.

Comisia va vota miercuri, în mod special, cu privire la refacerea stocurilor de obuziere autopropulsate Panzerhaubitze 2000s trimise în Ucraina, a precizat sursa citată.

Între timp, Moscova a afirmat marți că a doborât pentru prima dată o bombă planantă cu rază lungă de acțiune furnizată de SUA. "Forțele (de) apărare aeriană au doborât... o rachetă teleghidată GLSDB", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, referindu-se la bombele cu diametru mic lansate de la sol produse în comun de SUA și Suedia.

Aceste arme au o rază de acțiune de până la 93 de mile, ceea ce ar putea amenința pozițiile rusești și depozitele de aprovizionare aflate mult în spatele liniilor de front.

Pentagonul a anunțat luna trecută că va furniza Ucrainei bombele ca parte a unui pachet de arme în valoare de 2,2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline). Ucraina a cerut insistent Statelor Unite arme cu o rază de acțiune mai mare decât rachetele Himars, care pot lovi ținte la aproximativ 80 de kilometri distanță.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.