Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Individul care a împușcat doi vecini, în Iași, explică de ce a tras cu arma: Gelozia i-a afectat gândirea

AJC.com
foc de arma, pistol

Bărbatul de 32 de ani din localitatea Tabăra, comuna Bivolari din Iaşi, suspectat că şi-a împuşcat vecinii, era supărat pentru că iubita lui a decis să plece la muncă în străinătate, aşa că a mers la poarta ei pentru a o ameninţa.

I-a împuşcat tatăl şi mai apoi a rănit şi un alt vecin cu care ar fi avut conflicte cu ceva vreme în urmă, informează mediafax.ro.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Bărbatul a fost prins de poliţiştii de frontieră când încerca să treacă graniţa şi le-a spus anchetatorilor că a aruncat arma în Prut. El a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat că ar fi încercat să-l omoare pe tatăl fostei sale prietene.

Soţia bărbatului care a avut nevoie de intervenţie chirurgicală spune că cearta a pornit din cauza geloziei. Presupusul atacator, Florin Chiriac, era într-o relaţie de câțiva ani cu fiica femeii: „Ea voia să plece să lucreze în afară şi el cred că nu era de acord şi asta a fost. De mult o ameninţa. (Aseară - n.r.) a stat la poartă şi ne-a ameninţat. Noi am fugit ca să ne apărăm şi a ieşit el ( n.r. soţul ) şi l-a împuşcat. A venit soţul în faţa uşii plin tot de sânge, a căzut jos, s-a prăbuşit”, a declarat Daniela Priecariu, soţia bărbatului care este în continuare internat la Spitalul Sfântul Spiridon.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

După ce l-a împuşcat pe bărbatul de 53 de ani, Chiriac a plecat spre cea de-a doua victimă, un vecin cu care a mai avut conflicte. Bărbatul a fost împuşcat în picior, dar este deja externat.

Acesta povesteşte că totul s-a întâmplat din senin.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

„Soţia plimba copilul în faţă, la deal, la vale şi cineva a scos pistolul spre femeie şi copil şi a tras un foc. Am ieşit la poartă. Când am ajuns în faţă, având o tavă în mână, a pus arma spre mine. Când am văzut, am aruncat spre el şi am fugit roată. A tras un foc prin gard pe acolo şi a intrat în picior şi a mai tras unul în sus", a declarat Andrei Onofrei, una dintre victimele bărbatului.

Cei doi ar mai fi avut conflicte, însă se împăcaseră. Cu o zi înainte băuseră împreună câteva beri.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Cât despre faptul că bărbatul deţine o armă, Andrei Onofrei a spus că nu ştie ca acesta să aibă permis de port armă şi că ar fi vorba despre o armă de calibru 9 mm.

Atacatorul a fost prins de către poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să iasă din ţară. În primele declaraţii, bărbatul le-a spus poliţiştilor că a aruncat arma în Prut, iar anchetatorii caută acum pistolul. În jurul prânzului a fost dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Numele lui Florin Chiriac apare într-un dosar de constituire de grup infracţional organizat, specializat în traficul de ţigări de contrabandă.

Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, tentativă de omor şi lovire sau alte violenţe, iar cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.