Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indolență - Un monument istoric din judeţul Timiş, reabilitat cu bani europeni, a fost distrus de tineri care jucau fotbal

fotbal tv

Colonada imperială din oraşul Buziaş, judeţul Timiş, un monument istoric reabilitat cu bani europeni, a fost avariată, după ce mai mulţi tineri au jucat fotbal. Primarul Sorin Munteanu anunţă că pe numele lor va face plângere penală, potrivit news.ro.

”Un grup de 11 tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 22 de ani, s-au găsit să joace fotbal, pe Colonadă! Rezultatul, se vede! Pe numele lor se va face plângere penală şi recuperarea prejudiciului! Aviz, amatorilor de stricăciuni!”, a scris primarul oraşului Buziaş pe Facebook.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Timiş, au declarat că toţi tinerii care au jucat fotbal în Colonada imperială au fost identificaţi.

”Fapta nu a fost de natură penală. Primăria trebuie să facă o plângere, iar în acest caz se va întocmi dosar penal pentru distrugere”, a declarat pentru News.ro, Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

Simbolul Buziaşului, Colonada Imperială, a fost salvată de la distrugerea ei totală, în urma unei investiţii a Primăriei din localitate, o investiţie care s-a ridicat la cinci milioane de lei. Banii au fost atraşi din fonduri europene de către primarul oraşului Buziaş, Sorin Munteanu.

Pe lângă restaurarea tâmplăriei, s-a schimbat pavimentul de sub colonadă, iar cele patru foişoare au fost puse în evidenţă cu ajutorul unor reflectoare. Foişoarele au fost prevăzute cu bănci pentru odihna celor care vor să se bucure de aerul curat al staţiunii, fie ei turişti sau localnici.

Monumentul istoric de la Buziaş, Colonada Imprerială este singurul din ţara noastră care poate fi comparat cu obiective asemănătoare din Karlovy Vary din Cehia sau Baden-Baden, din Germania.

Aceasta a fost construită în anul 1875 şi a fost ridicată special la cererea împăratului austriac Franz Joseph. Acesta şi-a dorit să îi ofere frumoasei sale împărătese, Elisabeta, cunoscută în popor ca Sisi, un cadru de poveste, în mijlocul unei staţiuni care oferea încă de pe atunci un aer extrem de curat. Şi a reuşit acest lucru. Împărăteasa, îndrăgostită de natură obişnuia să viziteze adeseori Buziaşul, tocmai pentru a se plimba prin parc, alături de doamnele sale de companie, prin colonada ornată cu dantelă din lemn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.