Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia interzice transportul aerian şi maritim până la sfârşitul lunii mai

Indonezia
Indonezia

Indonezia va interzice temporar transportul intern şi internaţional pe calea aerului şi pe mare, cu anumite excepţii, începând din această săptămână şi până la sfârşitul lunii mai pentru a preveni o răspândire şi mai amplă a noului coronavirus, a anunţat vineri Ministerul Transporturilor din această ţară, citat de Reuters.

Anunţul a fost făcut în contextul în care sărbătoarea sfântă a Ramadanului a început în Indonezia, ţara cu cea mai mare populaţie majoritar musulmană din lume, iar guvernul de la Jakarta a interzis deja exodul anual al cetăţenilor săi din oraşe către provinciile ţării pe durata acestei sărbători, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Cei mai mari miliardari din lume au avut de câștigat de pe urma pandemiei de coronavirus: cât le-a crescut averea

Interdicţia transportului pe mare are efecte imediate, însă cea care vizează călătoriile aeriene va intra în vigoare sâmbătă, pentru ca anumite zboruri pre-rezervate să poată avea loc.

Interdicţia se va aplica şi transporturilor internaţionale până pe 31 mai. Anterior, Ministerul Transportului a menţionat alte date calendaristice pentru sfârşitul interdicţiilor ce vizează diverse tipuri de transport.

Transportul de mărfuri este exceptat. Alte excepţii includ zboruri de repatriere a cetăţenilor indonezieni şi străini, dar şi călătoriile întreprinse de oficiali de stat, personal diplomatic şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

Citește și: Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

Printre cele mai mari companii aeriene din Indonezia se află compania de stat Garuda Indonesia şi compania low-cost Lion Air.

Guvernul de la Jakarta a interzis tradiţionalul exod anual ce are loc în Indonezia pe durata sărbătorilor musulmane.

Totodată, investiţiile într-un uriaş proiect de relocare a capitalei ţării au fost suspendate, în contextul în care Indonezia depune mari eforturi pentru a limita epidemia de coronavirus, însă acestea ar putea fi reluate anul viitor, a anunţat ministrul de Finanţe, Sri Mulyani Indrawati, joi seară.

Acest proiect al preşedintelui Joko Widodo, estimat la 33 de miliarde de dolari, ce constă în relocarea capitalei celei mai mari economii din Asia de Sud-Est de pe insula Java pe insula Borneo, nu a primit deocamdată aprobarea Parlamentului. Cu toate acestea, Guvernul a alocat deja anumite fonduri pentru achiziţionarea de terenuri în acest an.

Citește și: Medicul Vasile Astărăstoae denunţă o mare EROARE în gestionarea pandemiei: 'S-a renunțat la o metodă științifică de fundamentare a planului de combatere'

Ministerul Lucrărilor Publice, responsabil cu acest proiect, a relocat majoritatea cheltuielilor sale, inclusiv acea sumă destinată proiectelor de infrastructură, în beneficiul programelor de combatere a pandemiei de COVID-19, a precizat ministrul Indrawati.

Totuşi, acelaşi minister indonezian va continua masterplanul ce vizează construirea unui nou oraş, al cărui nume nu a fost deocamdată ales şi care va fi ridicat într-o zonă izolată din provincia Kalimantanul de Est, în apropiere de oraşul-port Balikpapan.

Jakarta, actuala capitală, are o populaţie de 10 milioane de locuitori şi este predispusă la inundaţii, blocaje de trafic şi seisme.

Citește și: Femeia care i-a luat locul lui Streinu-Cercel, despre ridicarea restricțiilor: 'Cred că aceasta va fi printre ultimele măsuri la care se va renunța'

Printre celelalte motive avute în vedere, acel sit din Kalimantanul de Est a fost ales pentru că se află într-o parte a arhipelagului indonezian care este cel mai puţin predispusă la dezastre naturale.

În cadrul desfăşurătorului iniţial al acestui proiect, Guvernul va încerca să obţină în 2020 aprobarea Parlamentului şi să înceapă lucrările la construcţiile de bază. Angajaţii din sectorul public ar trebui să se mute şi să înceapă să lucreze în noua capitală indoneziană până în 2024.

Până în prezent, în Indonezia au fost raportate 7.775 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care 647 au decedat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.