Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Indonezia reduce la cinci zile perioada de carantină, înainte de redeschiderea insulei Bali pentru turişti

travelator
bali

Autorităţile din Indonezia au anunţat miercuri că au decis să reducă perioada de izolare pentru persoanele care sosesc în această ţară de la opt la cinci zile, în contextul în care insula Bali urmează să se redeschidă pentru turişti, informează DPA.

Aeroportul Ngurah Rai din Bali va fi redeschis pentru zboruri internaţionale începând de joi, după ce a rămas închis pentru vizitatorii din străinătate timp de multe luni, în perioada în care Indonezia s-a confruntat cu numeroase focare de COVID-19 la nivel naţional.

"S-a stabilit ca perioada de carantină să fie redusă de la opt la cinci zile", a declarat viceguvernatorul din Bali, Tjokorda Oka Artha Ardhana Sukawati.

Însă directorul Biroului pentru Turism din Bali, Putu Astawa, a spus că nu se aşteaptă să asiste la un flux important de turişti străini în zilele imediat următoare.

"Calendarul acestei redeschideri este prea abrupt. Poate în noiembrie vom începe să vedem mai mulţi turişti", a declarat acelaşi oficial indonezian pentru Bali Post.

Miercuri, Ministerul Justiţiei din Indonezia a emis un decret ce permite cetăţenilor străini care vin în Indonezia pentru a realiza filme să folosească vize turistice.

Decizia a fost luată pentru a sprijini "redresarea economiei naţionale", a anunţat ministrul indonezian al Justiţiei, Yasonna Laoly.

Potrivit coordonatorului măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Luhut Pandjaitan, vizitatori din 18 ţări vor putea să vină în Indonezia începând de joi.

El nu a numit ţările selectate, dar a precizat că unul dintre statele vecine, Singapore, care se confruntă cu o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, nu se află pe acea listă.

Indonezia a relaxat gradual restricţiile antiepidemice pentru a limita răspândirea infectărilor după ce numărul de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus a crescut spectaculos şi a copleşit spitalele naţionale în lunile iunie şi iulie.

Dar, în ultimele săptămâni, numărul cazurilor a scăzut constant şi a ajuns la mai puţin de 1.500 pe zi.

Indonezia, ţara care deţine a patra populaţie din lume ca ordin de mărime, cu 270 de milioane de locuitori, a înregistrat de la începutul pandemiei de coronavirus peste 4,2 milioane de cazuri şi peste 142.000 de decese asociate COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.