Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria auto din Germania rămâne pesimistă arată cel mai recent sondaj de afaceri al Institutului ifo

APIA
masini

Industria auto din Germania rămâne pesimistă arată cel mai recent sondaj de afaceri al Institutului ifo. Participanții la sondaj spun că situația actuală de afaceri este mai slabă decât în ​​timpul crizei financiare din 2009, potrivit Mediafax.

De la minus 87,2 puncte în aprilie 2020, indicele a crescut la minus 84,4 puncte în mai 2020. În aprilie 2009, indicele se situa la minus 82,9. puncte. Așteptările de afaceri ale companiilor nu mai sunt atât de pesimiste: indicele corespunzător a crescut de la minus 44,4 puncte la minus 13,4 puncte.

„Perspectiva industriei este întunecată și, deși a reușit să urce cu câțiva pași, nu există încă niciun semn de lumină”, spune Klaus Wohlrabe, șeful Sondajelor din ifo. Cererea este chiar mai mică decât în ​​orice moment din 1991. Indicatorul corespunzător s-a ridicat la minus 78,7 puncte în luna mai, de la nivelul său (ajustat sezonier) de minus 108,6 puncte în aprilie. La apogeul crizei Lehman Brothers din decembrie 2008, indicele s-a situat la minus 78,6 puncte.

Un local din Cluj a impresionat presa din întreaga lume: Netflix vrea să filmeze aici un serial / VIDEO

De asemenea, companiile au continuat să aibă o viziune critică asupra comenzilor. De la minus 75,2 în aprilie, indicele a crescut la minus 65,2 puncte în luna mai. Multe companii consideră că stocurile de mărfuri finite sunt prea mari: respectivul indice a crescut de la plus 40,8 puncte în aprilie la plus 42,5 puncte în luna mai.

Indicatorul așteptărilor la export a crescut de la minus 65,3 puncte în aprilie la minus 9,8 puncte în luna mai. Acest lucru indică faptul că de acum încolo, companiile se așteaptă ca exporturile lor să se reducă mai lent.

Pentru angajați, problemele sunt abia la început: indicele de planificare a personalului a scăzut de la minus 31,3 puncte în aprilie la minus 49,6 puncte în mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.