Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria auto - Venituri record pentru Tesla

tesla

Compania americană Tesla a raportat joi venituri record pentru trimestrul trei din 2020, de 8,77 miliarde de dolari, pe fondul majorării cererii de vehicule electrice, în timp ce profitul a crescut pentru al cincilea trimestru consecutiv, transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Veniturile au urcat cu 39% în perioada iulie - septembrie 2020, comparativ cu trimestrul trei din 2019, "pe fondul majorării substanţiale a livrărilor de vehicule şi al creşterii pe alte segmente ale afacerii", a informat producătorul auto. Analiştii se aşteptau la venituri de 8,36 miliarde de dolari.

Citește și: Paul Stănescu: ‘PSD va câștiga alegerile. PNL se prăbușește și vrea cât mai repede alegeri fără să țină absolut de nimic ce înseamnă sănătatea românilor’

Profitul net s-a situat la 331 milioane de dolari în trimestrul trei din 2020, în pofida scăderii activităţii economice cauzate de pandemia de coronavirus (COVID-19).

Compania a livrat 139.593 vehicule în perioada iulie - septembrie 2020, ajungând mai aproape de obiectivul de a livra o jumătate de milion de unităţi anul acesta.

La Bursa de la New York, acţiunile Tesla au urcat cu 2,5%, la 433,88 dolari. Anul acesta, titlurile au crescut cu aproximativ 400%, capitalizarea de piaţă a atins 394,5 miliarde de dolari, cea mai mare în rândul producătorilor auto globali.

Oficialii Tesla au dat asigurări că au capacitatea instalată de a produce şi livra 500.000 de vehicule în 2020, dar realizarea acestui obiectiv a devenit mai dificilă şi depinde "de creşterea producţiei la fabrica din Shanghai".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.