Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria berii nu scapă de scăderi: minus 9% în primele cinci luni ale anului

sticle bere, alcool

Piaţa berii din România rămâne în zodia scăderilor după ce în primele cinci luni consumul a consemnat o diminuare cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, arată datele de la Asociaţia Berarii României, citate de Ziarul Financiar și preluat de Mediafax.

Astfel, piaţa continuă trendul descrescător început anul trecut. În 2022, piaţa berii a scăzut cu 5% faţă de anul anterior, în timp ce în 2021 piaţa a stagnat.

„Anul 2023 este un an extrem de provocator pentru pro­ducătorii de bere din România. Cu toţii fac eforturi pen­tru a menţine activita­tea la un nivel stabil, având în vede­re şi erodarea pute­rii de cumpărare a româ­nilor în context hiperinfla­ţio­nist. Potenţialul pieţei lo­­ca­le a be­rii prezintă în­cre­­­dere, însă predictabili­tatea fisca­lă este esenţială, de aceea considerăm că a­si­­gu­rarea acesteia este un factor im­portant în men­ţinerea func­ţionalităţii o­pe­ratori­lor economici ce ac­ti­vează pe această pia­ţă“, spune Julia Lefer­man, directorul general al Aso­ci­aţiei Bera­rii României.

Declinul pieţei din primele cinci luni este pus pe seama scăderii puterii de cumpărare şi contextului economic dificil, dat de accelerarea ratelor de inflaţie şi a preţurilor materiilor prime.

Un alt factor res­pon­sabil de scădere este creşterea alarmantă a costurilor de producţie, care se menţine şi în acest an, chiar dacă a­numite categorii de costuri, cum ar fi cele cu energia, s-au stabilizat.

Au mai contribuit la aceste rezultate şi tem­pe­raturile sub media perioadei normale de început de vară, berea fiind o băutu­ră al cărei consum este puternic influ­enţat de vreme, conform Asociaţiei Berarii României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.