Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria criptomonedelor se clatină! Cel mai mare ecosistem blockchain din lume, Binance, este investigat în SUA pentru încălcarea sancțiunilor rusești

binance

Binance este investigat de divizia de securitate națională a Departamentului de Justiție al Statelor Unite (DOJ) pentru că a permis rușilor să folosească schimbul de criptomonede, încălcând sancțiunile SUA, potrivit unui raport care a apărut în Bloomberg pe 5 mai. Nu au existat acuzații împotriva companiei sau executivul acesteia în legătură cu ancheta.

Ancheta privind securitatea națională se desfășoară în tandem cu o anchetă a diviziei penale, a spus serviciul de știri, citând cinci surse anonime. Binance face obiectul mai multor investigații în Statele Unite, inclusiv o anchetă DOJ privind încălcările Anti-Spălarea Banilor (AML), conform cointelegraph.com.

Binance a limitat serviciile către Rusia după ce sancțiunile au fost impuse țării în aprilie 2022. Cu toate acestea, a continuat să opereze acolo , blocând doar zonele din Ucraina care nu mai erau sub controlul guvernului și deservind doar persoane nesancționate, potrivit unui director al companiei care a vorbit cu Cointelegraph.

 

Binance a fost, de asemenea, acuzat de încălcarea Know Your Customer (KYC) și AML într-un proces intentat de Comisia de tranzacționare a mărfurilor și futures din SUA în martie.

Compania declară că respectă sancțiunile americane și internaționale, iar protocoalele sale KYC sunt în conformitate cu cele ale băncilor tradiționale. Fiecare client este supus verificărilor de identitate și rezidență. În plus:

Politica noastră impune o abordare cu toleranță zero față de înregistrările duble, identitățile anonime și sursele obscure de bani.”

Potrivit Bloomberg, Binance „a fost în discuții” cu DOJ cu privire la plângerile conform cărora ar fi încălcat o versiune anterioară a sancțiunilor împotriva Iranului.

Binance nu este singurul schimb criptografic care se confruntă cu controlul încălcării sancțiunilor. Poloniex a plătit un acord de 7,6 milioane de dolari către Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA pentru încălcarea sancțiunilor împotriva Crimeei, Cubei, Iranului, Sudanului și Siriei, potrivit unui anunț de 1 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.