Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Industria din Germania se redresează semnificativ

capital.com
economie germania

Comenzile pentru bunuri "Made in Germany" au crescut în februarie, depăşind estimările, în contextul îmbunătăţirii perspectivelor în cea mai mare economie europeană, transmit AP şi Reuters.

Conform datelor publicate miercuri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), comenzile industriale au urcat în februarie cu 4,8% faţă de luna precedentă, în timp ce analiştii estimau un avans de 0,3%. Este a treia lună consecutivă de creştere, sprijinită de majorarea cererii pentru sectorul construcţiei de vehicule. De asemenea, este cel mai semnificativ avans începând de la mijlocul anului 2021, după o creştere de 1,9% în decembrie şi de 0,5% în ianuarie, a anunţat Ministerul Economiei.

"Per ansamblu, sunt semne ale redresării PIB-ului la începutul lui 2023, după un final slab al trimestrului patru din 2022", a informat Ministerul Economiei.

Marţi, Destatis a anunţat creşterea exporturilor cu 4% în februarie, şi un avans al importurilor de 4,6%.

Conform celui mai recent studiu Ifo, încrederea companiilor germane a crescut pentru a cincea lună consecutiv în februarie, ajungând la cel mai ridicat nivel din februarie 2022, luna în care Rusia a invadat Ucraina.

"Dificultăţile economice din această iarnă au fost mai puţin severe decât am estimat în toamnă. Principalul motiv este o scădere mai mică a puterii de cumpărare, ca rezultat al reducerii preţurilor la energie", a apreciat Timo Wollmershäuser, director în cadrul Ifo. Instituţia se aşteaptă ca rata anuală a inflaţiei în Germania să se situeze în medie la 6% anul acesta, faţă de un nivel de 6,9% anul trecut.

Germania ar urma să înregistreze o creştere economică de 0,3% în 2023, evitând astfel recesiunea, potrivit celor mai recente prognoze publicate miercuri de principalele institute economice, informează Agerpres.

Conform estimărilor celor cinci institute economice (IFO, IFW, IWH şi RWI), Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat, cel mai probabil, un avans de 0,1% în primul trimestru al acestui an, după o contracţie de 0,4% în ultimul trimestru din 2022. Definiţia tehnică a recesiunii este două trimestre consecutive de contracţie a Produsului Intern Brut.

Pentru ansamblul acestui an, cele cinci institute economice prognozează că Produsul Intern Brut al Germaniei va înregistra un avans de 0,3%, o revizuire semnificativă faţă de o contracţie de 0,4% estimată în toamna anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.