Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT - Cum se face, mai nou, contrabanda cu țigări în România

captura Youtube
tigari contrabanda

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Sectorul PF Sarasău, au descoperit, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, un transport de ţigări de contrabandă aduse în ţară cu ajutorul unei drone.

Citește și: Funeraliile regelui Mihai, în presa internațională: ce au remarcat jurnaliștii străini

Citește și: ALERTĂ - ANM anunță că vin ninsorile: care sunt zonele vizate


Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale peste 11.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. 

''Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical. Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău - ITPF Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-şi justifica prezenţa în zonă'', se mai arată în comunicatul citat. 

Poliţiştii au acţionat pentru reţinerea persoanei respective, efectuând somaţiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus şi a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale. 

''În urma acţiunii, s-a reuşit reţinerea cetăţeanului român I. M., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităţilor ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliţiei de frontieră. În urma inventarierii celor 11 colete, de mici dimensiuni, a rezultat cantitatea de 2.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.900 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării'', adaugă sursa citată. 

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.