Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT Șeful observatorilor alegerilor din SUA e un român. Ce s-a constatat la fața locului/ FOTO

facebook.com/ AEP
Ana Maria Patru aep

România este reprezentată la cel mai înalt nivel în ziua votului în SUA. Șeful Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, în același timp și președinte al organismelor electorale la nivel mondial supraveghează scrutinul prezidențial din SUA la fața locului. A vizitat deja mai multe secții de votare din Capitala SUA și state din apropiere (foto mai jos).

Potrivit datelor de până acum se pot constata următoarele:

-Pana acum au votat peste 40 milioane de alegatori prin intermediul metodelor alternative, si in ziua alegerilor sunt așteptati peste 100 milioane de alegatori in 33 de state si Districtul federal Columbia fata de 2012  s a trecut la inregistrarea on line a alegatorilor.

Finanțarea campaniei: NU există nici o limită, dar toate sumele trebuie declarate. La aceste alegeri s-au investit miliarde de dolari.

1. Nu exista paza a secțiilor de votare. In ziua alegerilor forțele de ordine publica (poliția) asigura buna desfășurare a traficului auto.

2. Diferitele mașini electronice de votare din secții, care diferă de la stat la stat, nu sunt conectate la internet, neexistând astfel suspiciuni privind alterarea rezultatului votării ca urmare a unor atacuri cibernetice

3. Organizarea alegerilor este in sarcina celor peste 3000 subdiviziuni admistrativ-teritoriale (ce poarta diferite denumiri) ale celor 50 de state si a Districtului Columbia.

Președintele Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, efectuează o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în perioada 5-11 noiembrie 2016, unde va participa, în calitate de invitat al Fundației Internaționale pentru Sisteme Electorale (IFES), la programul electoral pentru alegerile prezidențiale și la cea de-a șaptea Conferință Mondială a Organizațiilor Electorale (GEO-7) - DETALII.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.