Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT. Holul CJ Hunedoara, transformat în galerie de artă (Foto)

CJ Hunedoara
expozitie CJ Hunedoara

Elegantul hol al Consiliului Județean Hunedoara este, timp de o lună, o galerie de artă sui generis: Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva a organizat aici, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, expoziția de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”.

Vizitatorii au fost invitați să admire diverse lucrări realizate de membrii Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care își desfășoară activitatea sub îndrumarea doamnei Simona Löcsei, bibliotecară și, totodată, talentat artist plastic.

„Am acceptat imediat această propunere, de a primi arta în sediul Consiliului Județean Hunedoara, cu atât mai mult cu cât tematica abordată este specifică patrimoniului județului nostru. Îi felicit pe toți cei care urmează acest curs al cărui scop este cultivarea talentului pentru pictură al celor care simt o chemare spre artă”, declară președintele Laurențiu Nistor.

Toți cei care au dorit să se familiarizeze cu tehnici precum pictura în acuarelă, pictura în acrilic, pictura în ulei pe pânză, pictura pe sticlă și piatră și care vor să experimenteze desenul în creion, cărbune sau pastel au aflat în aceste cursuri modalitatea ideală de a-și pune în valoare talentul.

„Este o activitate exemplară și binevenită din foarte multe puncte de vedere – cultivă frumosul și oferă o evadare din cotidian, o preocupare serioasă pentru tineri sau tineri în suflet, pentru că plaja de vârstă a expozanților este de la 16 ani până când se poate...”, spune administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.

„Lucrările ce au fost vernisate, în prezența unui numeros public, aduc laolaltă o tematică generoasă, o triadă care a dat ocazia autorilor de a da frâu liber sentimentelor inspirate de noțiunile sub semnul cărora este organizată expoziția: credința sinceră, tradiția românească și dragostea pentru natura. Și de această dată, sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și al domnului președinte Laurențiu Nistor s-a făcut simțit și suntem recunoscători pentru acest lucru”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva.

Construcția clădirii Palatului Administrativ – sediul CJ Hunedoara datează din 1886, iar actuala conducere a instituției a obținut fonduri nerambursabile pentru reabilitarea imobilul monument istoric.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 21 iunie – 21 iulie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.