Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT Prințul Harry şi Meghan Markle au invitat un episcop american să participe la oficierea căsătoriei lor

www.wsj.com
Prințul Harry Meghan Markle

Prinţul Harry şi Meghan Markle au invitat un episcop american să participe la oficierea slujbei lor de căsătorie, care va avea loc weekendul viitor, o iniţiativă mai puţin obişnuită în tradiţia nunţilor din familia regală britanică, informează DPA preluată de agerpres.

Reverendul Michael Bruce Curry din Chicago, Illinois, va veni la Windsor pentru a lua parte la slujba religioasă, a anunţat sâmbătă Biserica Episcopală din Statele Unite.

''Dragostea care i-a adus împreună şi îi va uni pe prinţul Harry şi Meghan Markle are sursa şi originea la Dumnezeu şi este cheia vieţii şi fericirii'', a spus Curry într-o declaraţie dată publicităţii de Palatul Kensington.

Curry este primul episcop de culoare aflat în fruntea Bisericii Episcopale americane, funcţie pe care o deţine din 2015.

În mod tradiţional, în timpul căsătoriilor din familia regală britanică, slujbele sunt oficiate de preoţi ai Bisericii Anglicane, iar reprezentanţii celorlalte biserici creştine, care asistă la ceremonie, se alătură în momentul rostirii rugăciunilor pentru cuplu.

În continuarea acestei tradiţii, arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia slujba în momentul în care Harry şi Meghan îşi vor spune jurămintele.

Într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, Welby a spus că este ''încântat'' că episcopul Curry va participa la oficierea slujbei de cununie. Curry este ''un pastor extraordinar, un predicator uimitor şi o persoană cu un mare talent de a împărtăşi vestea bună despre Isus'', a adăugat arhiepiscopul britanic.

Actriţa americană Meghan Markle se va căsători cu prinţul Harry, nepotul reginei Elisabeta a II-a, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Windsor la 19 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.