Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INEDIT. Un roman ajunge de la culegator de masline, primar in Spania

Un roman plecat cu ani in urma in Spania a avut un parcurs impresionant, barbatul ajungand de la culegator de masline, primarul unei mici comunitati din nordul tarii, ales preponderent de spaniol.

Aurel Truţă a fost culegător de măsline, a lucrat în servicii hoteliere în Benidorm, şi-a deschis propriul bar în Alcala de Henares şi chiar a avut o firmă de construcţii în Madrid. Ulterior s-a stabilit in comuna Paramo de Boedo, unde a si candidat cu succes la functia de primar.

Ideea candidaturii nu i-a apartinut, propunerea a venit din partea Partidului Popular. Aurel Truta devine asftfel primul primar strain din provincie si primul roman ales primar in Spania,

Funcţie nu este remunerată, comuna spaniola cuprinzand doar trei sate si 98 de locuitori.

„Am realizat lucrări de construcţii în Cantabria şi de la început mi-a plăcut nordul Spaniei, pentru climă şi oamenii de aici”, spune Aurel Truţă pentru publicația romanul.eu din Spania.

„Nu am făcut campanie deloc, dar am vorbit cu oamenii din localitate. Am primit 53 de voturi din 81 şi majoritatea provin de la localnici. M-au votat spaniolii pentru că în comună nu locuiesc alţi români. Sunt înregistraţi câţiva români, dar în realitate, trăiesc în alte localităţi. Un român, coleg de-al meu, ar fi trebuit să voteze, dar printr-o eroare informatică nu a fost trecut în registrul electoral”, a mai precizat, pentru romanul.eu, primarul comunei Paramo de Boedo, Aurel Truţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.