Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ținerea câinelui în lanț s-ar putea pedepsi. Pentru ce ai putea chiar ajunge la închisoare

infoalert.ro
caine lant

Un grup de parlamentari vor depune în curând un proiect de lege pentru protecția animalelor împotriva relelor tratamente.

Astfel ținerea câinelui în lanț în propria curte ar putea fi sancționată pe motiv că e vorba de barbarie.

”Cu toate că există o lege care prevede sancțiuni dure pentru cei care aplică rele tratamente animalelor, adică nu sunt hrănite, nu sunt îngrijite medical sau sunt lipsite de libertate, aceasta nu are un articol care să se refere strict la limitarea spațiului de mișcare al câinilor din curți. Astfel, în legea pe care o vom iniția vom specifica clar că nici un animal, nu mai poate fi ținut în lanț, fie el câine sau alt animal din curtea oamenilor. Este o barbarie fără margini. Să-i facă țarc, dar nu în lanț”, a declarat unul dintre inițiatori pentru Libertatea.

Vor fi prevăzute sancțiuni pentru cei care își vor mai lega animalele. Legea spune că pe lângă amenzile destul de mari, care încep de la 1.000 de lei și ajung până la 5.000 de lei, în fucție de cum este tratat animalul, cei care se vor comporta dur cu patrupedele vor face și închisoare.

”Dacă Poliția sau ANSVSA vor găsi câini ținuți în lanț și nu în țarc sau padoc, atunci stăpânului respectivului necuvântător i se va face dosar penal pentru rele tratamente apilcate animalelor, iar dacă se va constata că acel câine este traumatizat, proprietarul riscă până la 3 ani de închisoare”, mai spun inițiatorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.