Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infectările cu COVID-19 se menţin stabile în Florida, fără cazuri de Omicron

med.virginia.edu
delta covid

Statul Florida (SUA) a înregistrat 10.892 noi cazuri de COVID-19 în săptămâna dintre 26 noiembrie şi 2 decembrie, un număr care s-a menţinut stabil în ultimele şase săptămâni, mult sub cele 21.000 de cazuri zilnice raportate vara aceasta şi fără contagieri deocamdată cu varianta Omicron, relatează EFE.

Deşi cazurile din ultima săptămâna le-au depăşit ca număr pe cele din săptămâna precedentă (9.645 de contagieri), numărul contagierilor cumulate timp de o săptămâna nu diferă prea mult de cel din săptămânile anterioare (10.890 şi 10.711), potrivit raportului săptămânal publicat vineri de Departamentul de Sănătate al statului Florida.

Rata contagierilor în Florida s-a situat la 2,5 %, deşi au fost raportate 35 de decese, care s-au adăgat celor 61.701 de decese înregistrate în total în acest stat de la începerea pandemiei în martie 2020.

Rata contagierilor rămâne însă mult sub cea înregistrată în vară de aşa numitul "stat al soarelui", când Florida a atins pragul maxim cu 150.000 de cazuri săptămânale şi o rată a infectărilor de peste 20 %.

Potrivit datelor Departamentului de Sănătate, Florida a înregistrat în total 3.697.523 de cazuri confirmate de COVID-19 iar rata vaccinării a ajuns la 69 % din populaţie.

Niciun caz cu varianta Omicron a coronavirusului nu a fost detectat deocamdată în Florida, deşi există deja cazuri confirmate în alte state precum California, Minnesota, Colorado, Hawaii şi New York.

Ar putea exista contagieri cu Omicron şi în alte părţi ale Statelor Unite, astfel încât autorităţile din Florida se pregătesc pentru a gestiona eventuala apariţie a noii mutaţii a coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.