Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ÎNFIORĂTOR Aradul e în pragul unei EPIDEMII: Orașul primarului Gheorghe Falcă, de la PNL, e ÎNGROPAT DE GUNOAIE - VIDEO

Nine O`Clock
gheorghe falca

Prefectura Arad a decis, joi, să activeze un grup de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii, ca măsură de precauţie după ce pe străzile municipiului Arad s-au adunat, în ultimele zile, cantităţi mari de gunoaie, ca urmare a unor probleme de logistică apărute odată cu schimbarea firmei care colectează deşeurile. Operatorul a primit mai multe amenzi, însumând aproape 21.000 de lei, de la Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru că nu intervine eficient.

Prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, s-a declarat îngrijorat cu privire la ”posibilitatea izbucnirii de epidemii” în municipiul Arad, din cauza ”modului defectuos în care este gestionată activitatea de salubrizare”, scrie news.ro.

Citește și: Atenție! O nouă înșelătorie vă poate aduce o factură uriașă- Cui nu trebuie să îi răspundeți la telefon

Prefectul a emis, joi, un ordin prin care s-a constituit Grupul de Suport Tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de epidemii. Acesta funcţionează pe lângă Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având în componenţă reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar - Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Serviciului de Ambulanţă, ai Poliţiei, spitalelor şi altor instituţii.

”Grupul se va întruni în regim de urgenţă ori de câte ori va fi nevoie. Din păcate, ne confruntăm cu o situaţie fără precedent, asupra căreia trebuie să ne concentrăm întreaga atenţie, fiind vorba de sănătatea populaţiei, lucru care nu poate fi lăsat la voia întâmplării”, a declarat Florentina Horgea.

Citește și: Proiect de lege revoluţionar: Ce perioade ar putea fi incluse în stagiul de cotizare la pensie

Problemele privind gestionarea deşeurilor au apărut de câteva zile, în momentul în care o nouă firmă a preluat activitatea în urma unei licitaţii publice.

Mii de arădeni au postat pe reţelele de socializare fotografii în care arată cum pe străzi s-au format depozite mari de deşeuri, lângă containere care nu au mai fost golite.

Citește și: Imagini FABULOASE: Simona Halep a uimit pe toată lumea – aşa nu ai mai văzut-o niciodată

Reacţia de nemulţumire a determinat Primăria Arad să trimită Poliţia Locală în control, doar în ultimele 24 de ore fiind aplicate operatorului de salubritate aproximativ 20 de amenzi însumând 20.600 de lei, la care se adaugă o mendă aplicată joi de Direcţia de Sănătate Phblică, în cuantum de 2.000 de lei.

De asemenea, Garda de Mediu a impus operatorului RETIM Ecologic Service SA ca până sâmbătă să ridice toate gunoaiele din oraş.

Citește și: Rareș Bogdan, atac furibund la adresa PSD: “Nenorociții ăştia din PSD…”

Într-un comunicat de presă remis de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acesta a catalogat ”dezastruos” modul în care firma a intervenit în primele două zile de la preluarea activităţii de salubrizare în municipiul Arad.

"Este inadmisibil ce se întâmplă zilele acestea în Arad. Am cerut Direcţiei Generale Poliţia Locală prin compartimentul de specialitate să identifice locaţiile unde RETIM nu şi-a făcut datoria şi să aplice sancţiuni”, a declarat Falcă.

Citește și: O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei: Ratele EXPLODEAZĂ – Teodorovici anunță măsuri

RETIM Ecologic Service SA este, începând de marţi, noul operator de salubrizare în municipiul Arad, câştigând licitaţia organizată de autorităţi.

"În acest moment se face transferul între companii, lucru care trebuia făcut în urmă cu o săptămână. Sperăm ca în maxim două zile să reglementăm această situaţie”, a mai spus primarul.

Citește și: Bosch revoluționează piața auto: Cum ar putea să scape mașinile diesel de interdicții în marile orașe

Tot joi, Primăria a convocat o şedinţă de urgenţă la care a participat şi directorul RETIM, Dan Pascu, care le-a declarat ulterior jurnaliştilor că ”după două zile de la începerea colectării se constată în mod evident că sunt nişte zone, în special cele de asociaţii de locatari, unde deşeurile s-au acumulat”.

”Este o situaţie care trebuie rezolvată. Am avut o întâlnire cu autorităţile, în urma căreia am găsit soluţiile necesare, adică practic se vor aloca mai multe maşini decât era necesar pentru a face faţă volumului mai mare decât cel estimat de deşeuri, astfel încât să se revină la normalitate până la 1 mai”, a declarat Pascu.

Citește și: România, într-un nou top al ruşinii în Europa: Ce loc ocupăm pe lista celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană

Angajaţii firmei ar urma să lucreze şi în weekend, pentru a se putea ridica toate deşeurile.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.