Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația bubuie în Moldova: Prețuri tot mai usturătoare la produse alimentare

Facebook
comert cumparaturi carucior supermarket magazin

Inflația din Republica Moldova doboară un nou record, după ce a ajuns la 34,62 de procente. Calculele, publicate de Biroul Național de Statistică, trezește tot mai multă îngrijorarea printre cetățeni. Pentru că le este foarte greu în această perioadă, unii bătrâni ne-au spus că sunt gata să recurgă la gesturi extreme, cum ar fi să stea în frig, doar să nu se pomenească cu datorii din cauza facturilor.

Astfel, în octombrie, față de luna septembrie 2022, am plătit mai mult cu peste 22,1%, pentru legume, ouăle de găină s-au scumpit cu 8,3%, prețul variază între 37 și 45 de lei, iar zahărul e mai scump cu 4,7%, ajungând să coste în unele magazine și 26 de lei, transmite Tv8.md.

Prețurile tot mai usturătoare sunt simțite cel mai mult de pensionari, care ne-au spus că înconjoară de câteva ori Piața Centrală pentru a găsit cât mai ieftin. Și această femeie se arată indignată de noile prețuri. Susține că a muncit din greu la construcția Chișinăului, iar astăzi, după atâta trudă, pensia nu-i ajunge nici măcar pentru strictul necesar de existență. Soțul și fiica i-au decedat, își duce traiul singură.

Prețurile medii de consum în luna octombrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2021 au crescut cu 34,62%, inclusiv la produse alimentare cu 36,23%, mărfuri nealimentare cu 21,78% și servicii prestate populaţiei cu 52,65%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.