Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația dă bătăi de cap spaniolilor: paella, mai scumpă ca niciodată, după ce prețurile la ulei și orez au crescut vertiginos

paella

Spaniolii au plătit luna trecută mai mult ca niciodată pentru paella (-unul dintre cele mai renumite preparate din bucătăria tradiţională a Spaniei-n.r.), după ce preţurile la ulei de măsline, orez şi legume au crescut vertiginos, transmite Bloomberg.

Costul ingredientelor de bază necesare pentru a găti felul de mâncare emblematic al Spaniei a crescut cu 19,1% faţă de luna februarie a anului trecut, potrivit indicelui lunar Paella calculat de Bloomberg, pe baza datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică din Spania.

Comparativ, indicele general al inflaţiei în Spania a înregistrat o creştere de doar 6%. Însă, în cazul paella, preţurile au fost influenţate de faptul că preţul uleiului de măsline a crescut cu 33,5% în ritm anual, în timp ce legumele şi legumele s-au scumpit cu 23,6% iar orezul cu 21,2%, potrivit Agerpres.

Preţurile produselor alimentare au continuat să crească rapid chiar şi după ce Guvernul de la Madrid a redus taxele pentru produsele de bază, la începutul anului. Potrivit Ministerului Economiei, scăderea producţiei de fructe şi legume, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, precum şi cererea externă puternică, a stat la baza creşterii preţurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.