Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația din zona euro o va pune la încercare pe Christine Lagarde. Trei economiști preconizează un nou maxim istoric

repubblica.it
christine lagarde

Inflația din zona euro a atins probabil luna trecută un nou record, cu puțin mai aproape de 10%, menținând astfel presiunea asupra Băncii Centrale Europene în timp ce aceasta analizează cât de agresiv trebuie să crească ratele dobânzilor, scrie Bloomberg, conform Mediafax.

Toți economiștii intervievați de Bloomberg preconizează un nou maxim istoric pentru creșterea prețurilor de consum. Prognoza medie este de 9,7%, iar patru dintre ei prevăd un rezultat de două cifre.

Datele pentru zona euro, formată din 19 națiuni, sunt așteptate vineri, în urma rapoartelor celor mai mari trei economii din regiune și a unei evaluări a sentimentului mediului de afaceri din întregul bloc.

Având în vedere că anunțurile anterioare au dat un impuls esențial la ultimele două ședințe ale BCE, noul raport va fi probabil unul dintre cele mai importante ingrediente pentru următoarea decizie, care va fi luată peste o lună.

Acest context, împreună cu orice implicații politice ale alegerilor italiene de duminică, va fi cu siguranță o temă dominantă pentru președintele Christine Lagarde atunci când se va prezenta în fața parlamentarilor, la Bruxelles, în ziua următoare.

Ea se va confrunta, probabil, cu întrebări referitoare la locul unde vor merge ratele dobânzilor după creșterile de 1,25 puncte procentuale de până acum și în ce direcție se vor îndrepta oficialii dacă vor trebui să aleagă între combaterea inflației și protejarea locurilor de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.