Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inflația în Rusia a crescut cu 8,4% în noiembrie, în termeni anuali, atingând cel mari ridicat nivel de la începutul anului 2016

tass.com
rusia

Indicele preţurilor de consum din Rusia a crescut cu 8,4% în noiembrie, în termeni anuali, atingând cel mari ridicat nivel de la începutul anului 2016, amplificând presiunea asupra băncii centrale de a mări din nou dobânzile, potrivit datelor publicate miercuri, transmite Reuters, citat de news.ro

În săptămâna încheiată pe 6 decembrie inflaţia a încetinit la 8,28%, a anunţat Ministerul Economiei, după publicarea datelor de biroul de statistică Rosstat.

Analiştii anticipează că Banca Rusiei va majora dobânda cheie de la nivelul actual de 7,5%, la viitoarea şedinţă de politică monetară de pe 17 decembrie, în condiţiile în care inflaţia a depăşit ţinta de 4% în urmă cu mai mult de un an şi nu dă semne de încetinire.

Pe fondul slăbiciunii rublei şi a creşterii preţurilor la nivel mondial, inflaţia accelerează în pofida a şase majorări de dobânzi efectuate de banca centrală în 2021.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut adoptarea unor măsuri preventive pentru combaterea inflaţiei care afectează nivelul de trai.

Guvernatorul băncii centrale, Elvira Nabiullina, a declarat săptămâna trecută, la o conferinţă organizată de Reuters, că subestimarea riscurilor inflaţioniste ar fi o greşeală politică, ea afirmând că banca centrală va lua în considerare majorarea dobânzii cheie cu până la 1 punct procentual  la şedinţa din 17 decembrie.

Analiştii intervievaţi de Reuters anticipau pentru noiembrie o inflaţie de 8,1%. Inflaţia a atins un ritm de 9,8% în ianuarie 2016.

Inflaţia de la lună la lună a fost de 0,96% în noiembrie, sub ritmul de 1,11% consemnat în octombrie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.