Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Influencer cu milioane de urmăritori, arestat în Arabia Saudită - Ar fi postat un clip cu nuanțe lesbiene

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

O egipteancă renumită pe rețelele de socializare a fost reținută în Arabia Saudită pentru un videoclip considerat „imoral” de autoritățile saudite, potrivit BBC.

Un popular influencer egiptean de pe rețelele de socializare a fost reținut în Arabia Saudită, fiind acuzat că a postat conținut sexual sugestiv.

Este vorba despre Tala Safwan, o femeie care are cinci milioane de urmăritori pe TikTok și aproximativ 800.000 pe YouTube. Ea a stârnit furie în mediul online din cauza unui videoclip care ar putea avea nuanțe lesbiene.

Dar Safwan a declarat că nu aceasta a fost intenția ei. Cu toate acestea, poliția din regatul conservator a stabilit că videoclipul ar putea afecta moralitatea publică.

În clip, ea este văzută discutând cu o prietenă saudită, pe care o invită acasă. Comentariile ulterioare au fost interpretate de unii ca fiind sugestive din punct de vedere sexual. Acest lucru a declanșat o mare campanie împotriva ei, cu un hashtag care se traduce prin „Tala ofensează societatea".

Ea a răspuns spunând că a fost înțeleasă greșit și negând că a existat vreun substrat sexual în comentariile sale. Tala a mai spus că mesajul a fost scos din context pentru a provoca un scandal.

În timp ce disputa de pe rețelele de socializare a continuat, poliția din Riad a anunțat că a arestat un rezident local „care a apărut într-o emisiune vorbind cu o altă femeie cu conținut sexual și sugestiv care ar putea avea un impact negativ asupra moralității publice".

Poliția nu a dat numele Safwan, dar a inclus un clip video cu fața ei și a prietenei sale.

Această decizie intervine la doar câteva zile după ce autoritatea saudită de reglementare în domeniul mass-media a cerut ca YouTube să elimine reclamele pe care le consideră ofensatoare pentru valorile și principiile musulmane ale țării. Autoritatea de reglementare a amenințat că va lua măsuri legale dacă nu se ia nicio măsură. Anunțul a fost făcut în urma unor plângeri din partea părinților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.