Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Influencerii au primit interdicție! Ce le interzice Instagram să promoveze

Instagram
Instagram

Instagram a anunțat că va interzice influencerilor să promoveze țigările electroncie, produsele din tutun și armele în postările marcate ca publicitare.

Facebook, care deține Instagram, a interzis de mult ca producătorii să cumpere reclame pentru aceste tipuri de produse, dar există o lacună, în sensul că promoțiile influencerilor nu erau supuse acelorași reguli.

Anunțul înseamnă că influencerii vor pierde o sursă de venit, Instagram anunțând că demersul va începe „în săptămânile următoare”. Este prima dată când compania intervine în conținutul sponsorizat difuzat de influenceri.

Citește și: Sezonul excluderilor la USR! Contracandidatul lui Barna, out din partid, iar patru membri suspendați

În aceeași postare, Instagram a anunțat că lansează mai multe instrumente care vor permite ca utilizatorii să colaboreze direct cu agențiile de publicitate în privința rezultatelor campaniilor publicitare.

Instagram pare să aplice o strategie pentru a determina companiile să folosească publicitatea în locul influencerilor, care negociază direct cu beneficiarii anunțurilor.

Mișcarea Instagram vine după ce Advertising Standards Authority (ASA), un grup din industria de publicitate din Marea Britanie care stabilește linii directoare pentru corporațiile ce au sediul acolo, a interzis patru firme de țigări electroncie să își promoveze produsele pe paginile publice de Instagram.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.