Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

InfoCons: România şi Danemarca, pe locul întâi la imporurile de laptopuri: au înregistrat creșteri de 38%

twitter.com
tastatura laptop calculator

România şi Danemarca au înregistrat, în primele şapte luni ale anului, cele mai mari creşteri la importurile de laptopuri din UE, respectiv 38%, potrivit unui comunicat al asociaţiei InfoCons, remis, luni, AGERPRES.

În acest an, importurile de laptopuri au atins un maxim istoric, ca urmare a pandemiei şi a faptului că mulţi oameni au fost nevoiţi să lucreze sau să studieze de acasă.

Cele mai mari importuri extracomunitare, respectiv 90%, au provenit din China: 14,4 miliarde de euro în primele şapte luni ale acestui an, faţă de 12,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut.

România şi Danemarca au fost ţările europene cu cea mai mare creştere a importurilor, 38% în cazul fiecăreia.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

Au existat nouă ţări în care importurile au crescut cu 20% - 30% şi alte nouă în care importurile au crescut cu 10% - 20%. În şase ţări, creşterea a fost între 2% şi 10%, în timp ce doar în Estonia importurile au scăzut uşor.

"Este foarte important ca un consumator să ştie că la achiziţionarea unui produs electronic acesta beneficiază de o garanţie legală de minim doi ani. Totodată, unii agenţi economici pot oferi consumatorilor gratuit sau contra unei sume şi o garanţie comercială. În condiţiile în care produsul nu arată sau nu funcţionează conform descrierii puteţi solicita repararea sau înlocuirea lui fără a necesita costuri suplimentare, responsabilitatea fiind în sarcina vânzătorului. Solicitaţi întotdeauna

bonul fiscal, fiind un document care va poate ajuta să depuneţi sesizări eficiente", a afirmat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.