Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Infografic CURS: Românii au cele mai puține contracte temporare din Europa

Centru de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a publicat o serie de grafice bazate pe date Eurostat care prezintă procentul de persoane angajate pe termen limitat în România și în restul Europei.

Conform acestor date, România are cel mai mic număr de astfel de aranjamente din întreaga Uniune Europeană, anume 1,2% față de media europeană de 14,3%.

content-image

Rolul contractelor de muncă într-o economie modernă este controversat. Pe de o parte, se consideră că acest instrument asigură o mai mare flexibilitate pentru patroni dar șî pentru angajații care altfel nu ar găsi un loc de muncă. Pe de altă parte, un asemenea tip de contract riscă să prindă lucrătorul într-o capcană a nesiguranței în care nu poate lua riscuri suplimentare și nu poate investi în propria dezvoltare în lipsa unui venit stabil.

Totuși, numărul real de persoane în această situație ar putea fi subestimat de statisticile oficiale, spre exemplu prin neincluderea majorității lucrătorilor sezonieri din agricultură care lucrează fără forme legale.

În Uniunea Europeană, Spania și Italia au numărul cel mai mare de locuri de muncă temporare, ambele depășind un sfert din totalul locurilor de muncă.

Mai multe detalii găsiți aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.