Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INFOGRAFIC: Surpriză totală - Prezenţa pe ore se menţine la nivel de prezidenţiale

alegeri_2012_cabina_vot_44790400

Prezenţa la alegerile europarlamentare se menţine la un nivel neaşteptat de mare, mult peste ceea ce s-a înregistrat la europarlamentarele din 2014 şi apropiat de turul I al prezidenţialelor din 2014. Dacă la ora 11 părea că entuziasmul se domoleşte, la ora 12 prezenţa a revenit pe direcţia de la prezidenţiale 2014, turul I. Dacă se menţine ritmul, prezenţa la ora 13 se va apropia de 20%.

"La primele ore prezența la urne a fost extrem de similară cu cea din turul 1 de la alegerile prezidențiale din 2014. Foarte aproximativ, prezența la referendum a fost în toate momentele la 80% din prezența la alegerile pentru Parlamentul European. Cea mai activă grupă de vârstă este 45-64, bărbații au votat mai mult decât femeile și cei din urban mai mult decât cei din rural. Bucureștiul este în linie cu media națională dar sub media votului urban", explică Andrei Tiut, politolog CURS.

Biroul Electoral Central anunță că duminică, până la ora 12.00, au votat 15,06 % dintre alegători pentru alegerile europarlamentare și 12,16% pentru referendumul pe justiție inițiat de Klaus Iohannis.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.